2022. január 19-24. között nem érkezik Djeco szállítmány, eztért a Beszállítói raktáron lévő Djeco termékeket leghamarabb január 25-én tudjuk kiküldeni.

Blog

Színes kavargó tömeg, mindenhol zene, óriási gyerekzsivaj, égbe szökött lufik, vattacukorillat, fagyizás és főtt kukorica. Manapság a május 1. nem más, mint egy vidáman és boldogan eltöltött munkaszüneti nap a családdal.

Hogy miért is választottuk a színezőket? Fejlesztő és oktató játékaink bemutatása mellett fontos számunkra az, hogy olyan tevékenységeket javasoljunk nektek, amelyek játékosan ugyan, de fejlesztik gyermekeiteket.

Amikor kisgyereknek keresünk ajándékot, legyen az a gyermekünk, unokánk vagy a legjobb barátunk babája, a formabedobók mindig a lista elején vannak.

Na de miért is ilyen népszerűek ezek a játékok?

A válasz egyszerű, ezek a játékok egyszerre fejlesztik a vizuális- és fizikai-, valamint kognitív készségeket, mint a szín- és formafelismerés. Egy dobozban megkapunk egy komplex fejlesztőjátékot, amelyet évekig használhat gyermekünk, folyamatosan fejlesztve és mélyítve készségeit és tudását.

Ezzel az egyszerű játékkal erősödhet gyermeked szem-kéz koordinációja, finom motoros- és probléma-megoldó készsége, valamint szókincse is gazdagszik – könnyen megtaníthatod neki a színeket és a geometriai alakzatokat.

 

Ugye mindannyian tudjuk, hogy a gyerekek első sorban azért játszanak, mert játszani jó és élvezetes! Mindezek mellett a játék azért is fontos a gyermeked számára, mert ösztönzi a szellemi fejlődését– anélkül, hogy ez tudatosodna benne – és a fejlődéshez szükséges szokásokat is kialakítja benne.

Játékok felkutatásakor is egyre nagyobb szerepet kap a fentarthatóság, valamint a túlfogyasztás elkerülése.

Ha számodra is fontosak ezek az alapelvek, akkor érdemes olyan játékokat választanod, amelyek természetes anyagokból készülnek, fenntartható forrásból származnak, jó minőségűek, így évekkel később a kistesók is játszhatnak majd velük. Az is fontos szempont, hogy gyermekednek hosszabb időre nyújtsanak megfelelő szórakozást, elegendő kihívást.

Ez a fajáték porszívó megfelel a fenti alapelveknek: földön tologatható, úgy viselkedik, mint egy járás-ösztönző játék, amely támogatja gyermekedet az első lépések megtételekor, majd a későbbiekben szerepjátékként kerül be az otthoni játék repertoárba, és segítségével gyermeked mókásan megtanulja a "felnőtt mindennapok" alapvető tevékenységeit.

Itt a farsangi időszak! Bár tudjuk, hogy ez a pandémiás időszak nem feltétlenül támogatja a farsangi ünneplést, mégis vannak óvodák és iskolák, ahol megrendezik a jelmezes felvonulást.

Cikkünk első részében arról írtunk, hogy a fajátékok milyen jól fejlesztik a képzelőerőt, milyen jó hatással vannak a problémamegoldó készségre, nem törik meg a koncentrációt és erősítik a szociális kapcsolódás képességét. Íme még néhány igen fontos érv a fajátékok mellett. Cikkünk második részében folytatjuk a sort további nyolc nyomós érvvel, amelyek mindegyike a fajátékok irányába tereli az arra nyitott szülőket, nagyszülőket. 

Ha cikkünk első részét még nem olvastad, kattints ide!

A játékgyártó cégek évente dobnak piacra fejlesztő és nevelő játékokat. Ezek az évről évre bonyolódó és zajos, műanyag játékok csak bizonyos funkciók ellátására alkalmasak. Lehetséges, hogy ezek a játékok valóban fejlesztik a gyermekedet, de a korlátozott funkciók miatt lassan műanyag játékok tengerében találhatod magad otthon, nem beszélve a hatalmas pénzmennyiségről, amit ezekre a játékokra elköltesz.

Kétrészes cikkünkben 17 pontban soroljuk fel a fa játékok előnyeit és szerepüket vizsgáltuk meg az otthoni oktatásban.

A fajátékok a legkisebbek és szüleik szívébe zárták magukat az utóbbi években. Hosszú szünet után újra visszatértünk ezekhez az egyszerű játékokhoz, értékeljük a fakockák és fából készült kisautók és egyéb fajátékok természetességét és szépségét.

 

Van valami különleges egy szépen kidolgozott fajáték tapintásában, és úgy tűnik, hogy ezt a gyerekek mindenkinél jobban értékelik. A fajátékok évszázadok óta nem mennek ki a divatból, hanem a otthonok, játszócsoportok és iskolák legkedveltebb játékai közé tartoznak.