Házhozszállítás már 999 Ft-tól! Ajándék már 15.000 Ft feletti vásárlás esetén!

Blog

Miért a Scolar ablakos könyvek?

Orsi
2022.05.02 15:16
Miért a Scolar ablakos könyvek?

A Scolar Mit? Miért? Hogyan? sorozata nagy kedvencünk. Igényes, valóságű illusztrációi és rövid, lényegretörő magyarázatai nemcsak gyerkőcödnek, de Neked is nyújthatnak újdonságot. Most elmeséljük, hogy mi hogyan találkozunk velük és miért szerettük meg ezeket a köteteket annyira.

A Scolar Kiadó ablakos könyveivel még frissebb anyukaként találkoztam, amikor a kislányom egy éves lett. Emlékszem, hogy az első könyvet, az Állatlexikont impulzusból vásároltuk, amikor az egyik könyvesboltban nézelődtünk.

Scolar Állatlexikon

 

A Scolar kiadó könyveinek, számomra a legmegnyerőbb tulajdonsága a kinyitható kis ablakai, amelyek mögött érdekességek rejtőznek." Például a nappali pávaszem kinyíló szárnya, vagy a páva szétterülő farktollai. Ezek hamar eljuttattak minket odáig, hogy a Ravensburger Mit? Miért? Hogyan? Mini könyvekből egy kisebb városka könyvtári készletét meghaladó gyűjteményre tettünk szert.

Eleinte együtt olvastuk csak, mert a kislányom pici ujjaival hajlamos volt a kis ablakokat erősebben kinyitni és ilyenkor előfordult szakadás is – ez csak a legelején esett meg párszor, mert a könyvek csak 2 éves kortól ajánlottak, én ezt kezdő anyaként, nem vettem figyelembe és hamarabb odaadtam gyermekemnek önálló lapozgatásra is. Érdemes megvárni a két éves kort ahhoz, hogy egyedül lapozgassák – addig jobb együtt, ölben. A gyerkőcök ennyi idős korára fejlődnek ki úgy a motoros képességek és a kézügyesség, hogy az ablakokat óvatosan ki tudják nyitni és nem leszakítani, összegyűrni.

Első alkalommal tehát beszereztük az Állatlexikont, mivel én nagyon szeretem az állatokat, a természetet és a biológiát, ezért legtöbbször ilyen témájú könyveket választottam/választok a kislányomnak is. Ezen példányunk a legviharvertebb, nagyon sokat nézegettük. Nagyjából erre a kötetre alapozódott Bolhám kezdő állatos szókincse, ami egész jó, mert már két évesen simán felismerte a madáretetőre szálló vörösbegyet.

Második alkalommal a Mindjárt meggyógyulok című kötetet szereztük be. Erre azért volt szükség, mert minden alkalommal, legyen az csak egy receptírás, egyetlen gyermekem olyan zokogás és visítás közepette ment be az orvosi rendelőbe, hogy gondoltam, kicsit közelebb hozom hozzá a könyvön keresztül a doktornénit és a gyógyítás folyamatát.

Mindjárt meggyógyulok

Aztán jött a Hol laknak az állatok? és az Állatsimogató. Gárdonyban élünk, egészen pontosan Agárdon és olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy erdő és tó is gyalogtávolságra van tőlünk. Gyakran látunk mókusokat, énekesmadarakat, hattyúkat és mindenféle récét is. Egy-egy séta után nagyon jó volt elővenni ezeket a kis köteteket és megnézni, hogy miket is láttunk, elolvasni a kis leírásokat, amelyek a 2-3 éves gyerekek számára is érthetően magyaráznak; például: miért építenek fészket a madarak, vagy hova rejtőznek el az állatok, amikor mi az erdőben sétálunk.

Hol laknak az állatokÁllatsimogató

A Scolar Mit? Miért? Hogyan? Mini könyvek kemény borításúak és spirállal fűzöttek. Ha még nem fogtatok a kezetekben ilyen könyvet, akkor nem kell megijednetek, mert a spirál részt is papír borítja, így az nem tud kibomlani, karcolni, beleakadni sehova. Masszív kialakításuknak köszönhetően nagyon jól bírják, akár több tesót is kiszolgának, amint látható a mi agyonolvasott példányunk is egész jól néz ki a korához és ahhoz képest, hogy 2 éven keresztül majdnem mindennap olvastunk belőle közösen és Bolhám is sokszor nézegette önállóan.

Scolar Állatlexikon Scolar Állatlexikon Scolar Állatlexikon 

Scolar Állatlexikon

Amikor elindítottuk a JátékManufaktúrát, tudtam, hogy nagyon fogom várni azt, hogy a Scolar könyvek is felkerüljenek a nálunk vásárolható játékok mellé. Ex-bölcsészlányként nagy könyv-fanatikus vagyok, ezért sok-sok könyvismertetőre számíthattok. Ha van olyan kötet, ami különösen érdekes lenne számotokra, akkor ne habozzatok jelezni felénk, igyekszünk mihamarabb feltérképezni és bemutatni Nektek!