Blog

Farsangi jelmezek - csináld magad, mi adjuk hozzá a kelléket!

2021.02.05 22:01
Farsangi jelmezek - csináld magad, mi adjuk hozzá a kelléket!

Itt a farsangi időszak! Bár tudjuk, hogy ez a pandémiás időszak nem feltétlenül támogatja a farsangi ünneplést, mégis vannak óvodák és iskolák, ahol megrendezik a jelmezes felvonulást.

Van, aki már jó előre, vannak, akik az utolsó pillanatban szerzik be a farsangi jelmezeket és kellékeket. Egyre divatosabb a DIY (Do It Yourself – Készítsd el magad!) farsangi jelmez készítés, amikor turkálóból fillérekért vásárolva vagy az otthon megtalált, a jelmezhez megfelelő ruhadarabokat, kellékeket átalakítva készülnek el a kreatív jelmezek.

Most mi is bemutatjuk nektek, hogy a JátékManufaktúra szerepjátékos kellékeit felhasználva, a jelmezt azonban fillérekből megoldva hogyan tudjátok pillanatok alatt csemetéiteket átalakítani! Nézzük az ötleteket!

 

Pincérnő vagy pincér jelmez

Egyszerű és mégis bájos, amikor egy 3-5 éves óvodás felszolgáló ruhában, kezében tálcával érkezik a partira. Mi is kell egy jó pincér vagy pincérnő jelmezhez?

Öltözet:

  • Lányoknak fodros ruha, kiskötény, amit megvarrhatsz magad is, de biztosan akad a családban, a nagyinál egy használható, rövidíthető kötényke.
  • Lányoknak és fiúknak is: a ruha lehet fekete leggings vagy farmer és fekete póló, ami egy fehér köténnyel és esetleg egy hajráffal (lányoknak) kiegészíthető. Ha kisfiad haját egy kicsit bezselézed és oldalra fésülöd, már is kész az elegáns pincérfiú.
  • Divatosak a csokornyakkendős pincérek is (bár ők nem szendvicset szolgálnak fel, de sebaj), akiken fekete nadrág (farmer is lehet), fehér hosszú ujjú póló vagy ing, fekete mellény és fekete csokornyakkendő van. Ez utóbbit készen is megveheted egy turkálóban, de egyszerűen egy fekete anyagból el is készítheted. Kiváló erre az évente kétszer használt ünneplő ruha is! A kötény itt is kötelező!

Kellékek: Az öltözet elmaradhatatlan kelléke a tálca (vigyázz, hogy ne legyen túl csúszós) és az azon kínált hamburger, szendvics vagy saláta esetleg egy átlátszó műanyagpohár belülről sárgával (Fanta), barnával (kóla) beszínezve. Ha nem sajnálod a tálcát, a fajátékokon kívül a többi kelléket rá is ragaszthatod!

Paparazzo vagy fotós

Ez a két jelmez inkább fiús, de vagányul néz ki a kislányodon is, ha nem tündérhercegnő szeretne ebben az évben lenni! Ezt a jelmezt is a jó kellék viszi el, mert a ruhatáratokban biztosan van mindkét jelmezhez elég ruha!

Öltözet:

  • Fotós: farmernadrág, bakancs, kockás ing, mellény, egy oldaltáska, kócos haj vagy/és egy félrefordított baseball sapka.
  • Paparazzo: a celeb világ mindenhol ott lévő fotósa, nem mindig kellemes jelenség. Az ő öltözete egy kalap, ballonkabát vagy bézs zakó, bármilyen sötét farmer, fehér póló vagy ing és természetesen az elmaradhatatlan fényképezőgép!

Kellék: Mi más lenne, mint a fából készült fényképezőgépünk, amihez teleobjektív és táska is tartozik és természetesen nagykba akasztható!

Szakács(nő) vagy séf

Ezzel a pólóra rajzolós ötlettel minden megoldható, ami egy szakács(nő)nek vagy egy séf jelmezhez szükséges. Rajzolhatsz rá kellékeket, de akár a séf ruha gombolását is felfestheted a pólóra. A fehér, papírból készíthető séf sapka (keress rá a neten hogyan kell elkészíteni, nagyon sok jó, és egyszerű ötlet van) teszi fel a pontot az öltözetre. A fehér séfruhához fekete leggins vagy farmer dukál!

Kellékek: Mi mást ajánlhatnánk a séf vagy szakács(nő) öltözetet, mint vágható mágneses gyümölcsöket vagy zöldségeket, a salátát, a vágható élelmiszereket. Ezeket egy fa dobozba, kosárba is beleteheted a fából készült késsel és vágódeszkával együtt. Ezek a játékok a farsang után is nagy örömet okoznak majd

Ezermester

A szerepjátékokban a fiúk életében már egészen kicsi korban helyet kap a szerelés, a szerszámok iránti érdeklődés, apa „leutánozása”. Nincsen cukibb egy mini ezermesternél! A jelmez ennél az öltözetnél is rendkívül egyszerű!

Öltözet: ha van kantáros farmer akkor alá már csak egy egyszerű póló kerüljön. Ha nincsen, akkor bármilyen egyéb farmer megteszi (ha már nem sajnálod a térdeinél meg is szaggathatod egy kicsit), egy kockás inggel, vagy csíkos pólóval és amit feldobhatsz egy hózentrógerrel is! A munkavédelmi sisakot fillérekért (sajnos csak műanyagból van) beszerezheted bármelyik játékboltban, de helyettesítheti egy baseball sapka is.

Kellék: A lényeg azonban ennél a jelmeznél a kellék, amit nálunk megtalálsz. Van szerszámtartó övünk fa szerszámokkal, amit kisfiad (vagy kislányod) a derekára csatolhat, de a szerepét komolyabban vevő gyermekednek egy fából készült szerszámosládát is vásárolhatsz nálunk. (Ügyelj majd a rendelési időre ennél a terméknél). Mondanunk sem kell, hogy ezek a kellékek a farsang utáni hibajavításokban is nagy szerepet kapnak majd!


Piroska

Végül, de nem utolsó sorban egy klasszikus, kicsit talán elfeledett jelmez lányoknak: Piroska. Ez egy tündéri jelmez, főleg, ha egy nagyon izgalmas kellék társul hozzá, amit hamarosan be is mutatunk nektek! Nézzük előbb az öltözetet!

A jelmez alapja a piros köpeny, amit akár egy piros abroszból is elkészíthetsz a jelmezbál idejére, de ha tudsz varrni, akkor egy óra alatt elkészíthető a kötős köpenyke. A szoknya lehet piros vagy fekete, a felső lehet fehér póló vagy blúz és ha van otthon egy fekete mellény, az is kiválóan passzol az öltözethez. Ha van otthon egy báli ruha, amit csak alkalmakkor használtok, arra is prímán felteheted a piros kötényt.

Kellék: Nézzük mit kínálunk 2021 piroskáinak! Íme a tökéletes piknikkosár, tele finomságokkal, úgymint: fontott kosár, kockás abrosz, sütemények, teríték két személyre (nagymamának is!), banán, narancs, gofri, tej és almalé. Indulhat a piknik, a farsangi buli után is!

 

Jó válogatást, jó készülődést az egész családnak! :)