Blog

Mert együtt színezni jó!

2021.03.31 16:29
Mert együtt színezni jó!

Hogy miért is választottuk a színezőket? Fejlesztő és oktató játékaink bemutatása mellett fontos számunkra az, hogy olyan tevékenységeket javasoljunk nektek, amelyek játékosan ugyan, de fejlesztik gyermekeiteket.

Gondoltátok volna, hogy a (közös) színezés is egy ilyen tevékenység? Nézzük meg mit fejleszt pontosan a színezés, amely ugyan egy rendkívül egyszerű tevékenység, mégis számtalan mentális és fizikai képesség, készség fejlődésére van nagy hatással.

  • Fejleszti a finommotoros képességeket
  • Jó írás-előkészítő tevékenység
  • Fejleszti a figyelmet és a fókuszálási képességet
  • Jó hatással van a térlátás fejlődésére
  • A színek megismerését segíti
  • A kreativitást és az önbizalmat is fejleszti

A színezés nemcsak gyerekeknél, de felnőtteknél is oldja a stresszt, mert a színező tevékenység ellazít. A fókuszálással a jelenben tart és lehetővé teszi a stresszes helyzetek elengedését. Így az elme, az ún. „flow” alkotó állapotába kerül, a negatív, múltbéli gondolatok pedig eltűnnek.

A közös színezés – amelyre mi is invitálunk benneteket – közelebb hozza a családot. Egy nyugtató, békés tevékenységben kötődik össze egymással a szülő és gyermek. Színezhettek külön oldalt is, de a közös oldal színezése már az együttműködésre és a csapatmunkára is megtanítja – mindkét felet. A színezés közben megnyílnak a résztvevők, történetek, események kerülnek felszínre, megosztásra.

KATTINTS A KÉPRE ÉS VÁLASSZ NYOMTATHATÓ SZÍNEZŐINK KÖZÜL!

 

Ti is szoktatok közösen színezni gyermekeddel?