Blog

2az1-ben fajáték porszívó

2021.03.04 20:33
2az1-ben fajáték porszívó

Játékok felkutatásakor is egyre nagyobb szerepet kap a fentarthatóság, valamint a túlfogyasztás elkerülése.

Ha számodra is fontosak ezek az alapelvek, akkor érdemes olyan játékokat választanod, amelyek természetes anyagokból készülnek, fenntartható forrásból származnak, jó minőségűek, így évekkel később a kistesók is játszhatnak majd velük. Az is fontos szempont, hogy gyermekednek hosszabb időre nyújtsanak megfelelő szórakozást, elegendő kihívást.

Ez a fajáték porszívó megfelel a fenti alapelveknek: földön tologatható, úgy viselkedik, mint egy járás-ösztönző játék, amely támogatja gyermekedet az első lépések megtételekor, majd a későbbiekben szerepjátékként kerül be az otthoni játék repertoárba, és segítségével gyermeked mókásan megtanulja a "felnőtt mindennapok" alapvető tevékenységeit.

Tologatós játék, amely porszívó is egyben!

A tologatás során gyermeked egyensúly érzéke és motoros készségei is automatikusan fejlődnek. A tologatható játékok ösztönzik gyermeked járásfejlődését és megadják számára a függetlenség érzését is. Ha egy tologatós játéknak van valamilyen más érdekes tulajdonsága vagy funkciója például csörög, zörög, vagy forog, akkor gyermeked még motiváltabb lesz az önálló járás megtanulásában. A tologatós játékokkal tanulják meg a gyerekek az első ok-okozati összefüggéseket. 


De mint fentebb írtuk, ez nemcsak egy tologatós játék, hanem szerepjáték kellék is egyben!

Ez a kis fajáték porszívó a kisgyerekek legújabb kedvenc szerepjátéka.

A háztartással kapcsolatos szerepjátékok mindig is népszerűek voltak a kisgyermekek (és szüleik) körében, hiszen a gyerekek 3-5 éves korban a szerepjátékokon keresztül ismerik meg a felnőttek világát, dolgozzák fel az élményeiket, ezért nagy hatással vannak az érzelmi fejlődésükre.

Porszívózás… uuhhh… talán az egyik legunalmasabb mindennapos feladat a háztartásban, de gyermekünk mágis mindig igen lelkes ha erről a feladatról van szó. A porszívózás egy igazi kihívás az ő számára!

Minden háztartási gép érdekes újdonság gyermekünknek, biztos Ti is észrevettétek már, hogy a kicsik nagyon szívesen segítenek a mosógép ki-, és bepakolásában, beállítják a programot, megnyomják a villogó indító gombot. A nagy és hangos porszívó, eltünteti a port és a koszt a földről, mintha a takarítás egy igazi varázslat lenne. Ez mindig nagy hatással van a gyerekekre. Ezzel a kis fajáték porszívóval a gyermeked könnyen tud utánozni benneteket, mert ez a fajáték pont úgy néz ki és pont úgy viselkedik, mint a felnőttek porszívója. Mindent megad ez a porszívó fajáték a "kisfeleségeknek" és "férjeknek", amit egy porszívótól joggal elvárhatnak: a porzsák eltávolítható és kiüríthető, billenőgombbal beállítható padlókefe funkció és nem utolsó sorban gumírozott kerekeivel minden padlófelületen gond nélkül gurulnak. 

Ez a porszívó fajáték felszedi a hozzávaló por-kosz korongokat, pontosan úgy, mint ahogy az igazi porszívó eltünteti a porcicákat. A kefehengeren lévő gyapjúcsíkokra feltapadnak a tépőzáros korongok, ezzel tökéletesítve a játékélményt.

Porszívó fajáték
Így nemcsak egy szokásos szerepjátékkal lepheted meg gyermeked, hanem egy valóságban is funkcionáló fajátékkal! Ha kis segítőd már mindent kitakarított, akkor a kis fajáték porszívóját is állítsátok oda a nagy háztartási porszívó mellé, teljessé téve számára az élményt.

Ez a kis porszívó garantált kedvenc lesz a mindennapi játékban, valósághű külseje Téged is el fog varázsolni, nem beszélve a gyermekedről.

Ahogy már az elején írtuk ez a fajáték egy 2az1-ben játék, tehát több korcsoport számára is megfelelő. Nagyon fontos szempont a játékválasztásnál, hogy gyermeked és testvérei hosszabb ideig is tudjanak egy-egy játékkal játszani, és ne kelljen mindig valami újat beszerezni. 

Ha olyan játékot kerestel, ami természetes anyagokból készül, és a fajáték gyártásakor az alkotók törekedtek a fenntarthatóságra és fontos, hogy gyermeked számára tartós, hosszú ideig izgalmas játékot vásárolj, akkor ez a fajáték porszívó optimális választás.